Protocol referitor la Sindromul Postinjectare

      La initiativa comuna a Conducerii Disciplinei de Psihiatrie de la UMF. Tg.Mures, a CSM-ului si SMURD – din acelasi centru medical a fost intocmit si semnat un Protocol referitor la Sindromul Postinjectare -SPI- dupa administrarea de Zypadhera – Olanzapina – depot.

       Protocolul contine informatii despre Sindromul de Postinjectare, un algoritm de diagnostic al acestuia si managementul clinic corespunzator. El postuleaza in final modalitatile corecte de asistenta a SPI si participarea nemijlocita si prompta a SMURD in contextul respectiv.

      Centrele psihiatrice sau colegii interesati de acest model de diagnostic si interventie – deosebit de util – in cazul aplicarii  terapiilor moderne cu efecte tip depot il pot accesa mai jos si pot extinde aplicarea lui in zonele respective evitând astfel orice fel de reticenta corespunzator administrarii Zyphadera. Modelul are acceptul A.R.P.P. si a fost aprobat cu ocazia Adunarii Generale la cel de-al V-LEA Congres National al ARPP de la Sinaia in oct.2014. Sindrom Post Injectare.