A II-a ediție a Școlii de Vară de Psihopatologie

Dragi colegi,

Avem plăcerea de a vă invita la cea de-a II-a ediție a Școlii de Vară de Psihopatologie, organizată de Asociația Română de Psihiatrie și Psihoterapie în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și Facultatea de Medicină din cadrul Universității Lucian Blaga, Sibiu.

Psihopatologia este esențială în pregătirea oricărui medic psihiatru prin studiul sistematic al experiențelor subiective și conștiente ale pacientului, ordonarea și clasificarea lor pentru crearea unei terminologii valide și a fundamentului pe care se bazează diagnosticul și clasificarea entităților patologice în psihiatrie.

Prima ediție a reunit tineri psihiatri din toate centrele universitare din România. Aplicanții au beneficiat de o serie de resurse bibliografice pentru a se familiariza cu terminologia psihopatologiei fenomenologice. În plus față de contribuția remarcabilă adusă de speakerii naționali și internaționali, participanții au avut ocazia de a colabora și lucra în echipe. Cea mai bună prezentare a beneficiat de recunoaștere prin acordarea premiului “Mircea Lăzărescu”.

Suntem încrezători că ediția de anul acesta va reprezenta o experiență unică și va aduce atât informații valoroase, cât și oportunități de networking pentru participanți, într-un cadru plin de istorie și atmosferă prietenoasă, la Păltiniș.

Ediția din acest an se bucură de sprijinul Secțiunilor de Psihopatologie ale European Psychiatric Association (EPA) și World Psychiatric Association (WPA).

Atelierele din cardul școlii vor fi coordonate de către:

  • Acad. Prof. Univ. Dr. Mircea Lăzărescu (Timișoara, România)
  • Prof. Univ. Dr. Luís Madeira (Lisabona, Portugalia)
  • Psihoterapeut Dr. Petre Rădescu (București, România)
  • Șef lucr. Univ. Dr. Ciprian Băcilă (Sibiu, România)
  • Șef lucr. Univ. Dr. Ana Giurgiuca (București, România)
  • Conf. Univ. Dr. Elizabeth Pienkos (Clarkson University, SUA)

Programul științific al Școlii de Vară poate fi consultat la acest link.

Adresabilitate: Membri ARPP cu cotizația achitată pe anul 2023 – medici rezidenți în psihiatrie aflați în anii II-V de pregătire și medici specialiști psihiatri cu vârsta maximă de 40 de ani.

Taxa de membru A.R.P.P. poate fi achitată accesând următorul link: https://e-psihiatrie.ro/membrii/

Pentru înscriere sunt necesare: Cunoașterea bună a limbii engleze; Curriculum vitae, Scrisoare de intenție, Scrisoare de recomandare din partea îndrumătorului sau superiorului. Acestea vor fi trimise la adresa scoaladevara.arpp@gmail.com, într-un singur document, în format .pdf, până în data de 15 iunie 2023. Scopul nostru este de a crea un grup divers de participanți, din regiuni diferite ale țării. Rezultatele procesului de selecție vor fi anunțate canditaților pe e-mail, în data de 19 iunie 2023.

Număr maxim de participanți: 20.

Cazarea și mesele vor fi asigurate de organizatori la Centrul de perfecționare și cercetare din Păltiniș al Universității Lucian Blaga Sibiu.

Așteptăm cu interes participarea dumneavoastră la Școala de Vară de Psihopatologie!

Cu prietenie,

Șef lucr. Univ. Dr. Ana Giurgiuca
Șef lucr. Univ. Dr. Ciprian Băcilă