Propuneri – Consultare publica privind noul Contract Cadru si norme

Stimati colegi,

Aducem in atentia dumneavoastra anuntul CNAS referitor deschiderea consultarii publice referitor la noul model al Contractului-cadru aplicabil din 2023, respectiv la normele Contractului-cadru aflat in vigoare, aplicabile din 2022.

Pe site-ul CNAS este prezentat si calendarul procesului (colectare propuneri 13 iulie – 31 august) precum si formularul in care se trimit propunerile.

Exista rubrici inclusiv pentru nivelul de servicii vizat, tipul de propunere (introducere serviciu nou, eliminare serviciu, revizuire mecanism finanțare, revizuire tarif, etc), ceea ce permite participarea cu mai multe propuneri de modificari fata de consultarile/negocierile obisnuite la aprobarea Contractului-cadru de pana acum.

Mai multe detalii: http://cnas.ro/2021/07/13/consultare-publica-privind-noul-model-de-contract-cadru-si-norme-de-aplicare/

Calendarul procesului (2021):

  • 13 iulie – 31 august – Colectare propuneri în format electronic, prin formularul dedicat
  • 1 – 30 septembrie – Analiză comună CNAS-MS privind oportunitatea și fezabilitatea propunerilor, precum și consultări cu actori din sistemul de sănătate (detalii privind această etapă vor fi comunicate la 31.08.2021)
  • 1 octombrie – 31 decembrie – Lucrări pentru implementarea unor propuneri, inclusiv consultări și negocieri conform legislației aflate în vigoare.

Propunerile în format centralizat, rezultatele analizei comune CNAS-MS și minutele consultărilor și negocierilor vor fi publicate pe cnas.ro.

Secretariatul ARPP