COMUNICAT CU PRIVIRE LA CANDIDATURILE DEPUSE PENTRU CONSILIUL DIRECTOR AL A.R.P.P. IN VEDEREA DESFASURARII ALEGERILOR CARE VOR AVEA LOC IN CADRUL ADUNĂRII GENERALE A A.R.P.P. SIBIU 31 MAI 2019, ora 18:00, Hotel Ramada, Sibiu

ÎN ATENȚIA MEMBRILOR ASOCIAȚIEI

Stimați colegi,

În perioada 29 mai – 1 iunie 2019 va avea loc Congresul Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie, în cadrul căreia se va organiza Adunarea Generală Ordinară a Asociației, în ziua de vineri, 31 Mai, 2019, ora 18:00, Hotel Ramada, Sibiu.

Un punct pe ordinea de zi este alegerea membrilor noului Consiliu Director.

Consiliului Director este format din 7 membri cu aceeași putere decizională și vot egal, iar mandatul noului Consiliu Director este de trei ani. Potrivit Actului constitutiv al Asociației, alegerea membrilor Consiliului Director se face prin vot secret, dintre persoanele care și-au depus candidatura pentru de a participa la conducerea Asociației pentru mandatul 2020 – 2023.

Potrivit structurii organizatorice a Consiliului Director, actualul Președinte Elect – Dna. Prof. Dr. Doina Cozman – va deveni Președinte, actualul Președinte – Dna. Prof. Dr. Cătălina Tudose – va ocupa funcția de Fost Președinte în Consiliu Director.

Din Consiliul Director face parte, de drept și o persoană desemnată de Asociația Medicilor Rezidenților în Psihiatrie din România, hotărâre luată în cadrul Adunării Generale în 2014, ca o necesitate a implicării și formării tinerilor specialiști în spiritul asociației.

Cele 5 funcții vacante, care urmează să fie ocupate în Consiliul Director și membri ARPP care si-au depus candidaturile:
– Președinte Elect (Poziția 2): Conf. Dr. Maria Ladea
– Secretar general (Poziția 4): Asist. Univ. Roxana Stoean
– Membru Poziția 5 : Dr. Alexandru Paziuc
– Membru Poziția 6: Dr. Ovidiu Alexinschi
– Reprezentant AMRPR: Medic rezident Andrei Buciuta

Va rugăm găsiți atașate propunerile individuale ale candidaților.

Cele doua poziții de membru cu funcție nespecificată (celelalte funcții fiind clar definite în statut) presupun următoarele atribuții particulare, dar nu numai:

– Membru poziția 5 – Coordonator al activității comisiilor de lucru – va avea ca prinicipală responsabilitate asigurarea suportului necesar bunei desfașurari a activitații comisiilor de lucru și facilitarea comunicării permanente intre acestea și Consiliu Director.
– Membru poziția 6 – Responsabil cu promovarea imaginii asociației– va avea atribuții în stabilirea și dezvoltarea relațiilor funcționale ale asociației cu mass-media si organizațiile publice sau private (profit/non-profit). La solicitarea Președintelui va coordona conceperea si diseminarea comunicatelor de presă prin care Asociația va lua poziție față de evenimente care pot afecta statutul medicului psihiatru și interesele pacientului.

PREȘEDINTE
Prof. Dr. Cătălina Tudose