Asociația de Psihiatrie Comunitară ȘANSE din Timișoara se alătură campaniei OMS lansată astăzi, 10 octombrie 2021, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale

Tema campaniei din acest an, „Sănătatea mintală într-o lume inegală”, aduce în atenţia tuturor adâncirea inechității în acordarea serviciilor de îngrijire pentru persoanele cu tulburări psihice. Pandemia COVID-19 are un impact major asupra sănătății mintale a populației de peste un an. Amprenta crizei mondiale asupra stării emoționale a diferitelor categorii de populație, inclusiv asupra personalului din domeniul sănătății, este un semnal puternic care impune regândirea organizării structurilor de îngrijire de sănătate mintală şi luarea unor măsuri de intervenție în criză.

Să nu uităm de cei expuși, de cei vulnerabili, de cei care duc povara depresiei, a anxietății, a gândurilor rătăcite în alte lumi….

 Arătaţi că vă pasă!

În timpul campaniei „Scrisoare deschisă organizate pentru Ziua Mondială a Sănătății Mintale din acest an vomlansa în mediul online materiale cu informaţii privind măsuri simple pe care le puteţi adopta sau adapta pentru propria sănătate mintală și pentru a-i sprijini și pe cei apropiaţi care se confruntă cu probleme psihice.

Purtaţi fundiţa verde care devine de astăzi un simbol al luptei celor ce vor să sprijine sănătatea mintală.

Să sprijinim împreună sănătatea mintală!

Pe tot parcursul acestei zile vom transmite materialele noastre informative şi vom împărţi fundiţele verzi celor ce doresc să ni se alăture in demersul nostrum de a creşte calitatea vieţii celor care suferă de depresie, psihoze sau alte tulburări psihice majore şi sunt victimele stigmatizării şi inegalităţii.

#Îngrijirea sănătății mintale pentru toți: să o facem să devină realitat

Ileana-Pepita Stoica

Preşedinte Asociația de Psihiatrie Comunitară ȘANSE

Timișoara