Vremea ne afecteaza sau nu moralul?

Vremea ne afecteaza sau nu moralul? O intrebare care a fost subiectul mai multor controverse de-a lungul anilor este: Vremea ne afecteaza sau nu moralul?
De curand, site-ul passionsante.be a publicat un studiu care arata ca exista cu adevarat un efect al conditiilor meteorologice asupra starii psihice si ca severitatea simptomelor depresive variaza in functie de vreme.

La oamenii cu tendinte depresive sau la cei cu un moral fragil, influenta vremii poate fi mult mai perfida si se intinde pe tot parcursul anului, in functie de perioadele de ploaie si soare, arata cercetatorii irlandezi.

Unul dintre parametrii interesanti vizeaza suprafata Irlandei, tara nu prea intinsa, asa incat nu exista diferente climatice prea mari intre regiuni. Observatiile au fost efectuate pe persoane de peste 50 de ani, relateaza si Agerpres.

Dr. Alain Cohen afirma in „Journal international de medecine” ca cercetatorii au recurs la tehnologia GPS pentru a strange, cu o precizie de un kilometru de locul de domiciliu al participantilor, toate informatiile meteorologice (temperatura, pluviometrie, soare). Studiul este considerat de altfel „geo-epidemiologic”.

O alta concluzie a cercetarii a fost aceea ca persoanele care traiesc in zonele cu cea mai ridicata pluviometrie prezinta cele mai evidente simptome depresive.

Oamenii de stiinta irlandezi au observat ca participantii la studiu care locuiesc in cele mai insorite zone sunt cel mai putin expusi la tulburari depresiv