Studiu: Ajustarea programului de somn poate avea impact pozitiv asupra persoanelor cu ADHD

Un program de somn ar putea fi elementul-cheie pentru reducerea impactului tulburarii de hiperactivitate cu deficit de atentie (ADHD), conform unui studiu realizat in Australia.

Cercetarea,  realizata la Institutul pentru Cercetari Pediatrice Murdoch (MCRI), a relevat o exacerbare a simptomelor ADHD la 70% dintre copiii cu aceasta tulburare care manifestau probleme cu somnul.

Cercetatoarea care a condus studiul este de parere ca ajustarea programului privind somnul copiilor cu ADHD ar putea avea o mare influenta asupra acestora.

„Copiii care aveau obiceiuri bune erau mai putin predispusi sa se certe in preajma orei de culcare, dormeau mai mult si erau mai alerti si mai putin somnorosi pe parcursul zilei”, a declarat Melisssa Mulraney, autoarea stuiului, potrivit Agentiei Xinhua, adaugand ca si persoanele care nu au ADHD si care nu dorm suficient au probleme de concentrare si de atentie.

Oamenii de stiinta au in intentie ca in curand sa realizeze un alt studiu in care sa implice 300 de copii. Cercetatorii vor sa stabileasca ferm daca programele dezvoltate de psihiatri, psihologi si de medicii pediatric, pot modifica obiceiurile privind somnul si daca acestea pot influenta in bine comportamentul subiectilor.