Sefa de Achizitii de la Spitalul Obregia, in control judiciar

Tribunalul Bucuresti a respins cererea procurorilor DNA de arestare preventiva a Elenei Faur, sef al Serviciului Achizitii din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”.

Ea a fost plasata sub control judiciar in dosarul in care este acuzata ca atribuia contracte unor societati „agreate” care practicau preturi supraevaluate cu pana la 1.100%. Decizia nu este definitiva.

Elena Faur a fost retinuta marti de DNA pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

„In perioada octombrie 2012 – decembrie 2016, inculpata Faur Elena, in calitate de sef al Serviciului Achizitii din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie ‘Prof. Dr. Alexandru Obregia’, si-a indeplinit in mod defectuos, prin incalcarea legislatiei primare, atributiile de serviciu ce ii reveneau in domeniul achizitiilor publice cu privire la cercetarea pietei pentru obtinerea celei mai bune oferte, negocierea conditiilor comerciale cu furnizorii etc. Concret, inculpata Faur Elena a atribuit contractele de achizitie lucrari sau produse doar unor societati ‘agreate’ desi preturile practicate de acestea erau mult mai mari decat cele practicate de alti operatori economici”, potrivit unui comunicat DNA..

Potrivit sursei citate, in urma compararii preturilor cu care produsele au fost comercializate catre spital cu preturile la care aceste societati au achizitionat produsele, a rezultat o supraevaluare a acestora cu 200% pana la 1.100%.

Prin aceste demersuri a fost produs unitatii medicale un prejudiciu de 2.994.608 lei, ce constituie totodata un folos necuvenit pentru firmele beneficiare al contractelor, mai precizeaza anchetatorii.