Ministerul Sanatatii vrea mai multe locuri la rezidentiat

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, s-a intalnit cu reprezentantii universitatilor de medicina si farmacie, cu care a discutat calendarul de desfasurare a concursului de intrare in Rezidentiat din acest an.

Potrivit unui comunicat, concursul va fi organizat duminica, 19 noiembrie 2017 si, la fel ca in anii trecuti, acesta se va desfasura in 6 centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara.

Conform sursei mentionate, se va respecta calendarul actiunilor necesare pentru organizarea concursului, iar in a doua decada a lunii octombrie, Ministerul Sanatatii va publica pe site-ul oficial www.rezidentiat.ms.ro, toate amanutele privind numarul locurilor si posturilor disponibile, metodologia si conditiile de participare la concurs.

Tot in aceasta perioada s-a prevazut demararea inscrierilor candidatilor la concurs”, mai scrie in comunicat.

Noutatea  de an ul acesta este aceea ca Ministrul Sanatatii, pentru examenul din noiembrie 2017, va solicita Guvernului Romaniei majorarea cifrei de scolarizare.

Anul acesta vrem sa pregatim mai multi specialisti pentru ca, realitatea din sistem, ne arata ca este nevoie de medici specialisti tineri in spitale. Voi propune primului ministru suplimentarea locurilor la Rezidentiat, pe baza solicitarilor realizate de universitati si studenti, dar si in baza experientei din ultimii ani, a declarat ministrul Florian Bodog.