Managerul de la Spitalul Colentina a demisionat

 

Managerul Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, si-a dat demisia Gestul vine in urma demisiei neurochirurgilor Ionut Gobej si Dorin Bica.

Anuntul demisiei managerului de la Colentina a fost facut de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Am acceptat demisia de onoare a doamnei manager Silvi Ifrim, care a pus mai presus de opinia domniei sale interesul pacientilor si a Spitalului Colentina. Mi-a spus ca, desi a actionat cu foarte multa corectitudine si onestitate in actul managerial, faptul ca s-a ajuns la o astfel de situatie tensionata, prefera sa se retraga pentru a nu mai fi o sursa de tensiune. I-am acceptat demisia de onoare„, a declarat Gabriela Firea, citata de Mediafax.

Primarul Capitalei a adaugat ca in spitale nu se fac numiri politice si ca stirile publicate in ultimele zile in presa sunt intoxicari.

Firea urmeaza sa anunte in curand cine va asigura interimatul in functia de manager la Colentina, pana cand postul va fi ocupat prin concurs.

Luni, neurochirurgii Ionut Gobej si Dorin Bica de la Spitalul Colentina au anuntat ca si-au depus demisiile.

„Subsemnatul, Ionut Gobej, medic specialist neurochirurg, angajat al Spitalului Clinic Colentina, fondator al Sectiei de Neurochirurgie, demisionez din functia detinuta in cadrul spitalului.(…) Astazi, activitatea in Sectia de Neurochirurgie a Spitalului Colentina este un act de uzura extraordinara si am ajuns in situatia de a refuza peste 60 de pacienti cu tumori cerebrale complexe, in conditiile in care, in anul 2017, era prevazut sa operam peste 600. Acesti pacienti au fost refuzati din cauza lipsei si a pierderii de personal, a programului operator restrictionat si a lipsei de consumabile si medicamente”, scrie in cererea de demisie a medicului neurochirurg Ionut Gobej, postata si pe o retea de socializare.