Crizele de epilepsie ar putea fi prevenite cu ajutorul terapiei prin muzica (studiu)

Potrivit unui studiu american, creierele persoanelor care sufera de epilepsie reactioneaza diferit la muzica.

Oamenii de stiinta americani care au realizat cercetarea, considera ca muzica ar putea fi folosita pentru a preveni crizele de epilepsie, relatreaza nme.com.

Studiu desfasurat pe un esantion de 21 de persoane are in vedere doar pacienti cu epilepsie de lob temporal, aproximativ 80% din totalul pacientilor diagnosticati cu aceasta maladie.

Pe parcursul cercetarii oamenii de stiinta au inregistrat undele cerebrale ale pacientilor atunci cand acestia au petrecut 10 minute in liniste, apoi cele emise in timp ce ascultau muzica.

La subiectii care au ascultat muzica, oamenii de stiinta au constatat niveluri semnificativ mai mari de activitate cerebrala.

Christine Charyton, cercetator participant la studiu, a delclarat ca activitatea undelor cerebrale s-a sincronizat mai mult cu aceea a undelor muzicale la persoanele cu epilepsie decat la persoanele fara epilepsie din grupul de control.

In urma acestei descoperirii, oamenii de stiinta din Statele Unite ale Americii spera ca expertii vor folosi aceasta metoda pentru a dezvolta o terapie suplimentara pentru epilepsie, pe langa cele actuale.