Studiu: Adolescentii care incep cursurile inainte de 08.30 sunt mai expusi riscului de a avea probleme psihice

Adolescentii care incep cursurile la scoala inainte de 08.30 sunt mai expusi riscului de a dezvolta probleme mintale din cauza unei calitati scazute a somnului, informeaza pourquoidocteur.fr.

Un studiu efectuat la universitatea din Rochester (SUA) sugereaza de fapt ca adolescentii care incep cursurule la scoala inainte de 08.30 prezinta mai multe riscuri de a dezvolta simptome de anxietate sau chiar depresie, relateaza si Agerpres.

Cercetatorii, care au publicat rezultatele studiului lor in numarul din octombrie al revistei Sleep Health, afirma ca ora de inceput a zilei este foarte importanta pentru sanatatea mintala a adolescentilor si ca acestia nu ar trebui sa inceapa cursurile la scoala inainte de 08.30.

„Studiul nostru este primul care se intereseaza in mod real de modul in care ora de inceput a scolii afecteaza calitatea somnului, chiar si atunci cand adolescentii fac tot ce trebuie pentru a dormi bine”, a explicat Jack Peltz, psihiatru in cadrul universitatii din Rochester si autor principal al studiului, potrivit surselor mentionate.

Oamenii de stiinta au observat ca diferentele sunt clare intre elevii care incep cursurile la scoala inainte de 08.30 si cei care merg la cursuri dupa aceasta ora, iar acest lucru se produce independent de alti factori.