Simpozionul National de Psihiatrie la Iasi

Peste 100 de specialisti vor lua parte, in perioada 5-7 octombrie, la Simpozionul National de Psihiatrie cu participare Internationala.

Directorul Institutului de Psihiatrie Socola, Gabriel Oprisanu, a declarat ca anul acesta se aniverseaza 112 ani de activitate neintrerupta, motiv pentru care manifestarile prilejuite de Zilele Institutului vor avea doua componente: Simpozionul National de Psihiatrie cu participare Internationala „112 Socola!” Psyche inseamna viata si workshop-ul „Colaborarea structurii de management al calitatii cu celelalte structuri ale spitalului romanesc”.

Conform acestuia, la randul sau, Simpozionul „112 Socola!” va avea trei sectiuni: una dedicata specialistilor in psihiatrie, o alta dedicata psihologilor si o a treia sectiune dedicata cadrelor medii din domeniul psihiatriei.

„Zilele Institutului de Psihiatrie reprezinta o manifestare de traditie, care se desfasoara in fiecare toamna si in cadrul careia vor avea loc manifestari stiintifice, dezbateri, prezentari ale unor lucrari de specialitate si sesiuni de comunicari la care vor participa specialisti din toata tara, precum si din strainatate. De asemenea, vom organiza si un workshop despre colaborarea structurii de management al calitatii cu celelalte structuri ale spitalului romanesc”, a declarat Ovidiu Gabriel Oprisanu, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca in cadrul evenimentului vor fi discutate teme ce vizeaza care sunt urgentele psihiatrice, amploarea pe care o pot lua, care sunt riscurile comportamentale.

„Tema propusa, cea a urgentelor in psihiatrie, se reliefeaza ca o necesitate in practica actuala interdisciplinara. Actualizarea cunostintelor de patologie si terapeutica psihiatrica, alaturi de coordonatele si rigorile impuse de etica si drepturile omului, se vor regasi, de asemenea, printre subiectele propuse pentru dezbatere”, a declarant si prof.univ.dr. Roxana Chirita, organizator al simpozionului si director medical al Institutului de Psihiatrie Socola Iasi, conform sursei mentionate.