Propunere: Persoanele internate in spitalele de psihiatrie sa benefiucieze de locuri de fumat

Medicul Magdalena Ciobanu, expert in Ministerul Sanatatii, a propus ca persoanele internate in spitalele de psihiatrie in baza unor hotarari judecatoresti sa beneficieze de locuri de fumat.
„Persoanele din spitalele de psihiatrie, internate cu boli psihice, contrar vointei lor, si anume pe baza unei hotarari judecatoresti, trebuie sa beneficieze de locuri de fumat, in conditii de siguranta si in conditiile in care niciun alt bolnav si nici personalul medical sa aiba acces”, a declarat dr. Magdalena Ciobanu, potrivit Agerpres.

Ea a adaugat ca nu este vorba de o prevedere pentru toate persoanele din spitalele de psihiatrie, ci numai de cele internate in baza unei hotarari judecatoresti.

”Aceste persoane cu boli psihice au totusi dreptul de a consuma un produs legal si nu au voie sa iasa din incinta spitalului”, a motivat propunerea medicul Magdalena Ciobanu.

Comisia pentru sanatate urmeaza sa ia o decizie in privinta initiativei legislative si a propunerilor de modificare a legii antifumat in una dintre sedintele urmatoare.