Numarul depresiilor este in crestere in perioada rece

Numarul cazurilor de depresie sezoniera este in crestere in perioada de iarna si a sarbatorilor de sfarsit de an, ca urmare a diminuarii luminii solare si incheierii anului, avertizeaza asociatia Voz Pro Salud Mental-Ciudad de México, citata joi de EFE.

Aceasta tulburare nu se regaseste doar la pacientii cu probleme psihice, ci poata afecta orice persoana in aceasta perioada a anului, a explicat organizatia neguvernamentala intr-un comunicat citat si Agerpres.

Unul din motivele cresterii acestor cazuri de depresie este reducerea luminii solare, care afecteaza producerea de substante ce reglementeaza starea de spirit si somnul. De asemenea, perioada sarbatorilor de reuniune cu familia si rudele poate fi un alt factor care sa provoace aceasta afectiune.

Exista multe persoane singure care nu au cu cine petrece Craciunul sau Anul Nou: unii isi amintesc in aceasta perioada de cei dragi pe care i-au pierdut, in timp ce altii fac un bilant al realizarilor sau esecurilor din decursul anului.

Specialistii recomanda pacientilor sa faca mai multe exercitii fizice, sa stea la soare si sa mearga la medic inainte de aceste zile festive pentru a-si ajusta medicatia.