Necrolog Prof. Tudor Udriştoiu

Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie este astăzi îndoliată de dispariţia domnului profesor Tudor Udriştoiu, personalitate marcantă a psihiatriei româneşti şi internaţionale.

Profesor în cadrul catedrei de neuropsihiatrie a Facultăţii de Medicină din Craiova în ultimii douăzeci şi cinci de ani, a continuat să fie dăruit profesiei noastre, prezent cu generozitate printre noi până la sfârşit.  A deţinut, în ultimii ani, funcţiile de preşedinte al Colegiului Medicilor din judeţul Dolj, preşedinte al Societăţii Române de  Psihiatrie Biologică şi Psihofarmacologie şi vicepreşedinte al Federaţiei Mondiale a Societăţilor de Psihiatrie Biologică (WFSBP), membru al Comisiei de Psihiatrie a Ministerului Sănătăţii, alături de pacienţii şi studenţii domniei sale, mereu preocupat şi implicat în problemele contemporane ale medicinei.

Este un moment de răscruce şi o grea pierdere pentru profesia noastră. Rămâne în urmă moştenirea dumisale spirituală, cărţile domnului profesor, influenţa profundă asupra generaţiilor de medici formaţi sub îndrumarea sa, destinele pacienţilor cărora le-a dedicat întreaga viaţă.

Înmormântarea va avea loc miercuri, 31 ianuarie, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din Craiova, cortegiu funerar va porni către cimitirul Sineasca, trecând pe la Facultatea de Medicină şi pe la clinica 1 a Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova, locurile între care şi-a desfăşurat întreaga activitate.