CNAS are o conducere noua

Laurentiu Mihai, directorul executiv al Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), a fost numit presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si membru al consiliului de administratie.

Numirea a fost facuta de catre premierul Mihai Tudose, printr-o decizie publicata in Monitorul Oficial miercuri seara, informeaza Ziarul Financiar.

Functia de presedinte al CNAS a fost asigurata interimar de Razvan Vulcanescu de la 1 septembrie, cand fostul sef al CNAS, Marian Burcea, a fost demis ca urmare a retinerii sale de catre DNA in dosarul privind decontarile ilegale a ingrijirilor medicale la domiciliu.

Laurentiu Mihai, propunerea ministrului sanatatii Florian Bodog pentru conducerea Casei, a ocupat functia de director executiv al Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), o organizatie care reuneste mai multe companii farmaceutice, scrie ZF.

Potrivit site-ului APMGR, Laurentiu Mihai este doctor in sanatate publica (specializat in medicina de familie), si are experienta in management sanitar, ocupand functia de director executiv al APMGR din mai 2011, relateaza si Mediafax.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate are un buget mai mare de la an la an, ajungand in 2017 la 28,8 miliarde de lei, un avans de circa 15% fata de 2016.