Ancheta interna la Spitalul Socola din Iasi

O ancheta interna a fost demarata la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi, dupa ce un pacient a avut nevoie de ingrijiri medicale, fiind batut de un alt bolnav.

Coordonatorul UPU de la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi, prof. univ. dr. Diana Cimpoiesu, a declarat presei ca pacientul Institutului de Psihiatrie Socola, un barbat in varsta de 33 de ani, a fost adus la spital cu mai multe contuzii la nivelul capului si a fetei, relateaza Agerpres.

„Pacientul a spus ca a fost agresat, fara sa poata, insa, preciza cine este agresorul. A ajuns la noi cu plagi contuze, plagi la nivelul buzei, contuzie de piramida nazala, contuzie la nivelul buzei”, a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoiesu conform sursei mentionate.

Reprezentantii Institutului de Psihiatrie Socola sustin ca Gheorghita Habet a fost adus la unitatea medicala vineri noaptea, la solicitarea familiei, dupa ce a devenit violent, intr-un acces de furie. El a fost dus la spital cu ambulanta si a fost internat in Sectia I Adulti barbati, intr-un salon cu regim inchis.

„La grupul sanitar de pe Sectia I Adulti, pacientul a intrat in conflict cu un alt pacient, care l-a lovit peste fata cu pumnul. Infirmierul a intervenit imediat, i-a separat pe cei doi si a aplanat conflictul”, a declarat dr. Bogdan Mucenica, purtatorul de cuvant al Institutului de Psihiatrie Socola, citat tot de Agerpres.

Potrivit acestuia, a fost demarata o ancheta interna pentru a se afla conditiile in care s-a produs agresiunea.