Medicii si asistentele medicale, printre profesionistii afectati de depresie

Medicii si asistentele medicale fac parte dintre angajatii care au cel mai mare risc de depresie, potrivit unui studiu publicat pe health.com.

Au totii studiului spun ca medicii pot suferi de depresie din cauza stresului pe care il are meseria, a orelor lungi de munca sau a responsabilitatii mari pe care o implica tratarea si salvarea unui om.

De asememea, orele prelungite de munca, numarul mare de pacienti pe care ii consulta zi de zi, dar si sarcinile birocratice stau la baza instalarii depresiei medicilor de familie, a medicilor specialisti si a asistentelor medicale.

Oamenii de stiinta mai spun ca depresia are la baza si expunerea frecventa la cazuri cu impact puternic emotional si la traumele prin care trec pacientii.

Conform studiului, unii dintre medici sau dintre asistentele medicale pot sa se descurajeze intr-o mare masura si sa ajunga la concluzia ca lumea in care traim este trista, lipsita de intamplari pozitive.

Alaturi de personalul medical, angajatii cu cel mai mare risc de depresie sunt cei care lucreaza in restaurante, asistentii sociali, artistii, profesorii, personalul din administratie si contabilii.