Posibila legatura intre riscul crescut de depresie si cosumul alimentelor cu index glicemic mare

Dupa ce au examinat datele a circa 70.000 puse sub observatie vreme de trei ani, cercetatorii americani au concluzionat ca depresia se instaleaza mai des in cazul unei alimentatiei cu index glicemic ridicat.

Cu cat indexul glicemic este mai ridicat, cu atat riscul de depresie creste. Este rezultatul unui experiment realizat de oamenii de stiinta de la Harvard, potrivit site-ul passionsante.be.

Pe parcursul cercetarii s-a observant o diferenta de 22% a riscului de depresie intre un grup de femei ce a consumat alimente cu index glicemic ridicat si altul care  a consumat alimente cu index glicemic scazut.

S-a constatat, astfel, ca la cresterea riscului  de depresie contribuie in mod diferit toate glucidele, dar mai ales zaharul adaugat.

O alimentatie bogata in fibre si in seminte intregi actioneaza in schimb ca element protector.

Potrivit sursei mentionate, cercetatorii vor sa faca si alte studii pentru a stabili daca un regim alimentar cu indice glicemic scazut poate fi o modalitate de a prevenire sau tratament pentru depresie.